Campingferie i Europa

Visse mennesker forbinder camping med en primitiv ferie uden luksusfaciliteter, og dette kan der da også være noget om, selvom man kan gøre meget for at nyde en campingtur i naturen eller på en campingplads og stadig med de fleste moderne bekvemmeligheder indenfor rækkevidde. På en campingferie kører man i bil med campingvogn eller i et mobilehome, der jo blot er bil og campingvogn i et samlet køretøj. Danmark er et fantastisk land at tage på camping i, men på et tidspunkt får man sikkert også lyst til at besøge nabolandene, der jo især har en væsentligt mere spændende natur med bjerge, dale, snelandskaber og en fremmedartet kultur.

Den ultimative frihed på ferien

På en campingferie opnår man mange fordele frem for den traditionelle charterrejse ned til sydens sol, idet man rystes bedre sammen på campingferien, og man har også mulighed for at have mere privatliv samt en enestående frihed til selv at bestemme, hvor og hvornår man vil køre hen for at opleve et sted i en by eller i naturen. På en campingtur kan man visse steder campere frit på større rastepladser eller i naturen, mens man også kan bo på en campingplads, hvor der er masser af faciliteter til rådighed som vand, strøm, butik, legeområder, wifi og lignende. En campingtur er ofte billigere end charterrejsen, da der kun skal betales leje eller afdrag på campingvognen samt brændstof på turen.

Prisen på campingpladser i Europa

Priserne på at overnatte på en campingplads rundt omkring i Europa svinger imidlertid mere, end man skulle tro, og en dybdegående analyse viser, at Schweiz (345 kr/person/døgn) og Italien er de dyreste lande at campere i efterfulgt af Danmark, Kroatien og Spanien. De billigste lande er Ungarn (170 kr/person/døgn), Polen og Tyskland, hvilket måske overrasker mange. Man kan også rejse til det enkelte land og leje et mobilhome under opholdet, hvilket jo giver disse fordele:

  • Opholdsrum med køkkenniche.
  • Badeværelse.
  • Soveværelser.
  • Lille have med terrasse.

Det er yderst afslappende på en campingferie, og på campingpladserne vil børnene elske at lege med de andre børn på pladsen. På de fleste større campingpladser er der moderne faciliteter til rådighed herunder supermarkeder med friske råvarer som fisk, kød og grønt. Der findes som regel en del underholdning på legepladserne som swimmingpools med rutsjebaner, legeområder, tennis- og boldbaner samt forskellige aktiviteter.