Kør-selv ferie i Europa

Mange danskere kører hvert år selv på ferie for at komme ned i Sydens sol. Det er en lidt mere kompliceret måde at rejse på, da der er en masse forholdsregler man bør tage. Ikke desto mindre kan man have en større oppakning med, hvilket er en stor fordel, hvis man skal på camping eller være væk i længere tid.

 

Hvor kan man køre hen?

I princippet kan man jo køre lige derhen, hvor man har lyst til at holde ferie, i hvert fald hvis det er indenfor Europa. Lande som Italien, Spanien og Bulgarien er særligt populære destinationer at køre til, når det gælder sommerferien, dels da det er steder man kan nå frem til på 1-2 dage, men også fordi de har alt hvad et ferieparadis bør indeholde. Her finder du nemlig både en masse gode campingpladser eller andre opholdssteder, flotte sandstrande, god mad og rig mulighed for at opleve.

Der er imidlertid også mange, der kører på skiferie i vinterperioden. Her er lande som Frankrig, Polen, Schweiz, Østrig og Sverige særligt populære steder. Det skyldes, at det er her man finder de bedste skiforhold.

 

Gode råd til bilferien

Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke haster sig igennem turen for at undgå uheld, mens også for at folk kan befinde sig trygge og i godt humør under rejsen. Det betyder også, at det kan være en god idé at finde et overnatningshotel undervejs, hvis man skal på en længere tur. Det er dels godt for, at vedkommende der køre kan få noget søvn og hvile, men også for at opleve lidt mere på vejen og gøre selve køreturen til en oplevelsesrig begivenhed.

Derudover er det en god idé at bestille en færgebillet i god tid, hvis man vil slippe for at sidde i lange køer. Det gælder særligt i højsæson perioderne, hvor der er mange der selv kører på ferie.

En anden ting der er enormt vigtigt, når man tager på bilferie, er at huske sådan noget som pas og forsikringspapirer, hvis man skulle blive stoppet i grænsekontrollen eller komme ud for et uheld.

Har man små børn med, kan det være en god idé at have masser af mad og drikke med samt nogle ting, der kan aktivere dem i løbet af turen fx fladskærme til bilen, musik eller bilvenlige spil.