De 3 bedste steder at holde bondegårdsferie

I en tid hvor vi alle har travlt med arbejde, fritidsaktiviteter og bor i lejligheder eller huse i byerne, kan man som familie hurtigt komme til at længes efter natur og idyl. Det finder du på landet, hvor du får mulighed for at skifte stress og jag ud med fuglefløjt og frisk luft.

Hvis det lyder som noget for dig, så bringer vi her vores bud på de tre bedste steder at tage på bondegårdsferie.

Hellevad Vandmølle

I den sønderjyske by, Hellevad, finder du et af de bedste bondegårdsferier i Danmark. Hellevad Vandmølle er et sandt ferieparadis for dine børn, da der er mange dyr; heste, hund, katte, høns, marsvin og kaniner. Du kan derfor være helt sikker på, at dine børn kommer til at elske at være afsted på ferie – og at I kan slappe lidt af, mens børnene nyder at være sammen med bondegårdens dyr.

Når I bliver sultne, serverer værtinden dagens næste måltid, som består af økologiske råvarer. Når I har spist det sunde måltid, kan I med god samvittighed kaste jer over det sønderjyske kaffebord, der består af meget velsmagende kager.

Smidstrup-Farmen

Smidstrup-Farmen er en vaskeægte bondegård med heste, grise, køer, får og mange flere dyr. Den røde stråtækte gård er som taget ud af en gammel dansk film – og det hyggelige niveau er på det absolut højeste.

Udover at snakke med dyrene har børnene også mulighed for at ride på ponyerne eller køre en tur med traktoren. Det er oplevelser, som børnene sent vil glemme! Alt imens kan du slappe af og læne dig tilbage i de afslappende omgivelser.

Kildegården

På Østfyn ligger landstedet Kildegaarden, som om noget danner rammen om en hyggelig og idyllisk ferie for familien. I skolernes ferie bliver gården omdannet til et sted, hvor familier kan komme på bondegårdsferie. Det betyder, at I som familie får mulighed for at blive en del af gården, og derfor er med til at fodre og passe dyrene.

Hvis børnene har lyst, kan de hjælpe med at samle æg hos hønsene og bagefter forberede morgenmaden i køkkenet.