3 tips til din næste storbyrejse

Måske drømmer du om en rejse til Sydafrika, men økonomien spænder ben. Dog er der masser af billigere alternativer til at stille din rejselyst. Selvom det ikke er den samme type rejse, er storbyrejser en god mulighed for at få nye inputs i en travl hverdag. Og det bedste af det hele er, at du ofte kan finde dem til en god pris, samtidig med at du ikke skal hive andet end et par dage ud af kalenderen. Men hvor skal du tage hen?

Du får her 3 bud på, hvor din næste storbyrejse skal gå hen.

Den catalanske hovedstad Barcelona

I Barcelona får du alt, hvad hjertet begærer. Magisk arkitektur, smukke strandpromenader, shopping i lange baner, gastronomi på højt plan og ikke mindst ikoniske fodboldpersonligheder. Det er der ikke mange andre steder i verden, som kan prale med

Barcelona er kendt for sin innovative tilgang til gastronomi, og hvis du besøger havnebyen, må du ikke snyde dig selv for et visit på en af de mange populære skaldyrs- og fiskerestauranter. Er du vild med kulinariske oplevelser, bør du også tage forbi det legendariske kød- og frugtmarked La Boqueria. Det ligger som en udstikker til Ramblaen, der er Barcelonas mest kendte hovedstrøg. Her er der masser af turister, og du skal være opmærksom på tricktyve. Har du aldrig været i Barcelona før, kan du heller ikke tage derfra uden at have være på Las Ramblas.

Én af Barcelonas store arkitektoniske perler er La Sagrada Familia. Kirken blev påbegyndt i 1882, men er stadig under ombygning. Det er et imponerende bygningsværk, og er det din første tur til den catalanske by, er det trods dens ry som turistfælde et besøg værd. Er du til spektakulære seværdigheder, skal du klart besøge Font Magica. Det farverige springvand skaber magi i tæt samspil mellem musik og show, når fontænen får vandet til at danse side om side.

Charmerende og livlige Lissabon

I den portugisiske hovedstad, Lissabon, er der noget for enhver smag. Lad kulturen komme helt tæt på ved at slentre gennem de gamle brostensbelagte, stejle gader, hvor du møder de smilende lokale portugisere. Stop op ved de mange udsigtsposter, der giver dig imponerende udsigter ud over byen. Byen ligger spredt ud over syv forskellige høje, og det kan mærkes i benene, når du skal udforske de mange hyggelige gader. Trænger du til et hvil, så hop på den gamle sporvogn, som på autentisk vis fragter dig gennem forskellige tidslommer i byen.

Hvis du efter en lang dag skal forkæle dig selv med lækre kulinariske oplevelser og lidt sjov i det portugisiske natteliv, er der masser af muligheder for det. Prøv portugisiske vine og tapas, eller start aftenen på det hippe Time Out Market, der byder på mad fra alverdens køkkener. Markedet er det første i verden, hvor alt er udvalgt, testet og smagt af at uafhængigt ekspertpanel. Herefter kan du fortsætte aftenen på Pink Street, der har skiftet farve fra rød for at udsende et mere trendy signal.

På budget i Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og en af de mere utraditionelle storbyferiedestinationer. Dog bliver byen mere og mere populær. Og det med god grund. Her får du luksuriøse og autentiske spabade, spektakulær arkitektur og gourmetmad for en slik. Budapest er i sandhed en luksuriøs by på budget.

Med en kædebro er byen opdelt i to, dels Buda, dels Pest. Gå på opdagelse i byens interessante historie og besøg tjekkede caféer – både på den ene og den anden side. Byens historie lægger spor overalt med statuer og andre monumenter. Tag de gode vandresko på og tag op på toppen af Gellértbakken, så du kan få et fantastisk udsyn ud over hele byen.

Den hårde tur op ad den stejle bakke kan give ømme fødder, men så er det oplagt at tage i Budapests verdensberømte termiske bade. For foden af bakken ligger Gellértbadet, og fra termiske kilder kan du lindre ømme muskler og led i det ’helbredende’ vand, der har en temperatur mellem 27 grader til 48 grader.

Få stillet sulten på de mange gourmetrestauranter uden at blive ruineret. I Budapest ligger Borkonyha, der kan bryste sig af at være den billigste Michelin-restaurant i verden. Her kan du nyde et måltid for knap 80 danske kroner – helt uden du behøver lægge servietten fint i skødet.