Tips til en afslappende charterferie

Har man hang til de aktive ferier og adventurelivet, kan det virke helt absurd at tage på charterferie. Men ikke desto mindre er det nogle gange godt at gøre noget helt andet end man plejer, og få slappet og genopladt batterierne.

Du får her let udførlige tips til, hvordan du får ny energi og forholder dig (lidt) sund på din ferie, uden at kosten udelukkende består af salat og vand.

Afslapning og ny energi

På charterferien skal der slappes af i fulde drag, så du kommer hjem til Danmark med fornyet energi og velvære. Du skal derfor bruge ferien på at slappe af ved poolen/stranden, nyde solens varme stråler, og læs evt. en god bog. For et øjeblik er det en god idé at gemme mobilen lidt væk – bare for en kort stund, så du undgå hverdagsspekulationerne. Der er ingen der gider opkald, mails fra arbejdet, eller facebookopdateringer fra ekskæresten.

Sommerflirts

Det kan jo ske, at når man er på charterferie med veninderne, at i støder ind i nogle søde fyre enten på stranden eller i byen. Her skal det ikke være til forhindring, at der blomstrer en lille sommerflirt under den smukke sommerhimmel. Send blikke og flirt med de lækre mørklødede mænd, som elsker danske kvinder. Dog skal det pointeres, at du ikke skal lægge fornuften helt væk.

Fyld maddepoterne op

Alkohol er ikke med til at forholde dig sund, men du brænder til gengæld krudt af på dansegulvet. Det sætter gang svedkirtlerne, og så er de kalorier hurtigt tabt! 3 store fadøl og 5 glas sød hvidvin er på samme kalorieindhold som en Piña Colada. Men i sidste ende skal det ikke være det, der er med til at afholde dig fra at nyde drinks, da du er på ferie. Der er intet galt i at slå sig løs, når du er på charterferie med veninderne, men husk Sundhedsstyrelsens råd om ikke at drikke mere end 14 genstande – Der er ingen som ønsker en lever, der går på førtidspension.

Du skal selvfølgelig ikke bruge al din tid på at feste..men spise masser af sorbet-is, sodavands-is og is, der er lavet af mælk, for det er jo stadig lidt sundt. Udover is, skal der også være plads til morgenmad. Til morgenmadsbuffeter er der ofte eksotiske og friske frugter og smoothies, så det eneste du skal gøre er at åbne munden og nyde maden.

Motion kan godt være sjovt

Du kan sagtens kombinere din afslappende charterferie med lidt motion uden at det tager overhånd. Da det ofte allerede er varmt fra morgenstunden de fleste steder i udlandet, kan du tage en rask løbetur ved strandens vandkant, og efter løbeturen få dig en forfriskende morgendukkert. Alt afhængig af, hvor du befinder dig i verden, kan du gå en lang tur i byen og oplev seværdighederne, tag på trekking i bjergene, svøm i poolen eller udfordre veninderne med strandtennis. Du kan gøre, hvad der passer dig, for det er din ferie.